FURBLOG 25. rész | Székely Nagy György

Az idő nem változott. Ugyanolyan szmötty, mint volt. Szürke, kedvetlen, néha az az érzésem, a madarak is csak unalmukban repülnek. Már ha repülnek. Nálunk reggelente meg szokott jelenni egy szarka. Most már Ő sem jön,talán karanténban van. Inkább az lehet, mint a teljesen elmaradt sirályokkal. Nem kell idejönnie, mert talál máshol is kaját bőven, akkor: Mire röpködjek picinyem! Milyen igaza van.

Komolyan hittem abban, hogy ma már dolgozni fogunk. Ebből mondjuk az lett, hogy panírozni fogok az ebédhez. Aztán mosogatni. Talán írni, ezen kívül. Olvasni Margaret Atwood : Macskaszem című könyvét. Ami remek. Csak nem lehet folyamatosan olvasni, mert meg kell állni, átgondolni, megemészteni a mondanivalót. Aztán megcsodálni azt, ahogy ír. A szavak, ahogy mondatokká lesznek, azok meg sorsokká, történetekké. Esterházy Péter jut gyakran eszembe róla. Aki szereti az ilyen könyveket, olvassa el. Vagy kérje karácsonyra.Mr.Grove, hogy áldja meg Jó Isten mind a két kezével, hátha elhallgat végre, azt mondta ma reggel, hogy február végéig biztosan megmarad a három övezetre osztás Angliában. Ezt tanácsolta Wales-nek és Skóciának is. Ez arra való reflektálás volt, hogy a két ország, amiről az angolok mindig elfelejtik, hogy ÖNÁLLÓ bizonyos fokig és nem GYARMAT, úgy döntött december 5-től illetve 7-től, feloldják a lezárást és visszatérnek a majdnem normális élethez. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök asszony mást is javasolt volna Mr.Grove-nak, de ugye ádvent első vasárnapja van, hát nem tette. Amúgy is a Skót Nemzeti Párt éves kongresszusán azt mondta, sosem állt ennyire közel a függetlenséghez Skócia. Arra, hogy Boris, a komisz nem fogja ezt megengedni, mint angol miniszterelnök, annyit mondott: Nem hiszem, hogy jövő év közepén Ő lesz a miniszterelnök. Van benne valami. Tény: a legnagyobb segítséget az EU adhatja,amikor a független Skóciát beveszi a tagok közé. És erre nagyobb esély van, mint arra, hogy az angol miniszterelnök Boris Johnson marad. Neki ráadásul az 55 rebellis párttársával lesz nem kicsi küzdelme. Ők ugyanis kereken közölték vele: ha nem hajlandó, a szerintük politikai okból és nem a Covid vírus miatt létrehozott övezetes beosztáson változtatni, akkor a Parlamentben ellene fognak szavazni , mondjuk Brexit ügyben. Akkor bizony a többség ugye megmarad, 25 fővel, csak ahogy jönnek a gazdasági bajok, ez el is olvadhat. Szegény Boris, a komisz! Nem elég, hogy csak házon belül szexelhet, még ez is! The life isn’t Boris in bed!Bár napi csúcs dőlt meg Britanniában a Covid fertőzöttek számát illetően, maga a hét napra számított ráta az -36%-on áll. Az elmúlt héten fokozatosan csökkent. És ilyenkor van, az, hogy egyszerű angol nem érti, hogy WTF! van most? Szeretne mindenki karácsonykor ugyanazt tenni, mint az előző karácsonyokkor. Enni, inni, rengeteg felesleges ajándékot adni-kapni, aztán a Boxing Day alkalmából még venne egy csomó mindent. Ilyenkor azok a Kormány intelmek, hogy Idén ne öleld meg a nagymamát! és hogy Maradjon mindenki otthon, ünnepeljen magában! inkább csak arra jók, hogy a derék angolok középső ujjuk felmutatásával rögtönzött szavazást tartsanak. So it goes!

Még nem tudok pontos dátumot, de még decemberben megjelenik A VÉR NEM VÁLIK VÍZZÉ című könyvem, aminek a borítója sokatoknak tetszett, köztük vagyok én is. A színe az főleg remek, kilóg a többi közül. Passzol a mai naphoz, ádvent első vasárnapja van. Békesség, szeretet, nyugalom, ez jut mindenkinek az eszébe. Meggyújtani a gyertyát, emlékezni azokra, akikért gyújtottad, akik már nem fognak karácsonykor, csak a szívedben veled lenni. Szép ünnep, főleg a hívőknek, és azoknak, akik még hisznek a szeretetben, boldogságban és nem marketing ünnepként élik meg ezt is. Nagyobb koszorú, még nagyobb gyertyák és persze a szalag is drága, meg vastag. Nem erről szól. Mint az köztudott. Kicsit meghökkenve láttam közösségi oldalakon, hogy magát az áldott ádventet összekapcsolják sok mindennel, amihez semmi köze pl. zombikról szóló sorozattal, mert most van idő megnézni. Eszembe nem jutna ajánlani a mai napon a BBC új izlandi krimi sorozatát, pedig jó. Biztosan én vagyok pár lájkkal lemaradva, de akkor ne is érjem azt sose utol.A tegnapi bejegyzésem, A JÓEMBER című könyvem egy éves évfordulója alkalmából, sok véleményt hozott. Jó volt látni, milyen sokan olvastátok. Milyen sokan szeretitek a könyvet. Megyeri Norbit. Volt aki, azt mondta az utolsó két fejezet elrontotta az egészet, aztán volt, aki nem értette a vicceket, mert hogy Ő nagyon fiatal. Szóval különböző véleményeket olvastam és ez jó. Bármilyen irányból jön is, a lényeg: olvasták. A másik lényeg: mondja-írja meg MIÉRT nem jó szerinte? Mert lehet más a véleménye, nem érhet egyet dolgokkal, csak tessen megmondani: miért?

Én mindenkit arra bíztatok, hogy írja meg a szerzői oldalamon vagy az ott található e-mail címen a véleményét. Örülök neki. Mindig.

Jó volt felfedezni a moly.hu oldalt, ahol több ezren vannak jelen és könyvekről írnak, beszélnek, véleményt alkotnak. Különösen jó volt látni, hogy az én könyveim is ott vannak, az is jó volt, milyen jó értékelést kaptak. Megnéztem a Csapattársak könyveit is. Igazán büszke vagyok rájuk! Farkas Andi, Szlavicsek Judit mind 98% feletti értékeléseket kaptak, sokan választották könyveiket a polcaikra. Gratulálok!

Nem mondom, elkelne nekem egy „molyképző” mert jelenleg még nem igazán tudom mit és hogyan lehet kezdeni az oldalon. Hozzászólni vagy véleményt mondani egy könyvről, esetleg polcra tenni, meg ilyesmi. Most benne vagyok az új könyvemben / lóversenyt kell tanulmányoznom, mert olyan hülye voltam, hogy arra vittem az irányt/, de mikor lesz időm, akkor belemélyedek. Sőt meglesz a véleményem! Mert most is van. Mindig is volt, az eredménye ismert.

Ez volt a huszonötödik nap!