6.BRISTOLT LÁTNI ÉS BUSZON UTAZNI | Székely Nagy György

Nem tűntem el, de sokat dolgozom és sokat dolgozott az a bájos brit vírus, ami a laptopot kissé áthelyezte pihenő helyzetbe. Szerencsére itt Bristolban már mindenből találunk magyar Szakembert, így köszönet Balázsnak újra itt vagyok .
A busz. Akik a 70-es években még látták a fenomenális Buszon c. angol sorozatot, azok tudják, hogy az emeletes busz, doubledecker az éppen úgy anglikum, mint az eső. Mivel magam is naponta 3-4 órát töltök el ezen a csodán, gondoltam most ez következzen.
Utánanézve a dolognak rossz hírem van a briteknek. Az első emeletes lovas szerkezetet a franciák /Realy? Oh my God!/ találták fel 1662-ben. 1842-ben az Adam and Co már gyártott Angliában emeletes lóvasutat. /Amúgy a ló képét megnéztem volna, mikor a szokásos kocsi helyett kapott egy kis pluszt/ 1914.08.04 az első igazi busz, ami 1923-tól lesz piros Londonban. Mert vidéken nem mindig ilyen színű. A britek legfájóbb pontja, hogy 2005 óta NEM brit gyártmányúak a doubledeckerek. Csikós Gabi gratulálok! A svéd Volvo nyert. Az új buszok automata váltós , légrugós, 12100 cm3 dízel Volvók. Igaz egy részüket Belfastban szerelik össze. És jegyezzük meg, hogy még a 80-as években az Ikarus által kifejlesztett légrugózást vette meg a Volvo, amit most is használ. Szóval a busz. Britannia fő tömegközlekedési eszköze. Itt minden hely drága. 65 millió ember él javarészt városokban, a zsúfoltság mindenütt érezhető, így az utcán is. Ezért ott is a lehető legkisebb helyet hagyták és felfelé terjeszkedtek így tökéletesen jó az emeletes busz /Hong Kongban emeletes villamos van/ A színek. Kedves Fradi rajongók el kell keserítenem Benneteket. A Bristoli First társaság által üzemeltetett buszok szürkék és LILÁK! A másik cég a Wessex buszai pirosak. Az Abusé olyan kiömlöttakávéafehérpadlóra színűek.Viszont a Bath-ba menő Airport busz az A4 az zöld. Nincs is rajta senki. Komolyan! Igazi Újpest lilák, hát persze hogy szeretem. Egy ajtó van elől, rögtön perkálni kell és mindenhol kamera van. Egy single jegy 1.50 font , ami úgy 670 Ft, a heti bérlet belső zónára 17 font ami 7500 Ft. Minden busz 14 láb 10 inch magas azaz 4392 miliméteresek. 84 férőhely van rajtuk, fent csak ülve lehet tartózkodni, 7 lépcső vezet fel és mikor megyek felfelé, nem szabad levegőt vennem, mert beszorulok. És mivel csak a fele talpam fér el a lépcsőnek nevezett létrafokon, hát igyekeznem kell. Az emelet 1,72 m magas, ami azt jelenti, hogy guggolva már tök jól közlekedem. Igen strapabíró ülésekkel rendelkezik, ami ismerve a briteket helyes döntés. Soha Pesten vagy máshol ilyen szemetes, koszos buszokat nem látni, mint itt. Sörös doboz, újság, kaja bármi szanaszét. Ez max engem zavar. A múltkor már éjszaka nem bírtam és el kezdtem összeszedni. A sofőr azt hitte, valami önkéntes vagyok. Mikor mondtam, hogy nem, akkor így szólt: What a f…ing natzi! /honnan tudta, hogy német származású vagyok, rejtély!/
Az ülések között pontosan 32 cm van, ami nagyon szűk. Persze vannak olyan helyek ahol több pl. bal elől az emelet, a feljáró mögött és a földszinten az első ülések és a vészkijáratnál. Egyébként két megoldás van, leveszem addig a lábam és az ölemben tartom vagy szende szűzként kicsit oldalvást ülök. Nem nyert, a szende szűz megoldást választom, ami hát kicsit fura. A múltkor a reggeli csúcsban egy hölgy brutálisan fullasztó illatfelhővel és egy családi ház komplett vakolatával az arcán, napernyőnek beillő szempillákkal leült mellém és szörnyedve nézte a lábam, majd megkérdezte: Is it all your legs? Márminthogy ez mind az én lábam? Bevallottam, hogy kölcsönkértem. A busz legtöbbször menetrend szerint jön. Vagy kimarad. Néha nem érti az ember, hogy bizonyos helyeken, hogy fér el, komolyan azt hiszem, összehúzza magát. Senki nem tiszteli, nem engedi ki. Ez itt nem szokás. Viszont aránylag gyors. Hiszen vannak busz sávok, ahol ugyanolyan tahók, ugyanolyan drága autókkal parkolnak csak úgy, mint odahaza. És senki ne higgye, hogy itt biliárd asztal simaságú utak vannak. Senkinek nem ajánlom, hogy sima pohárból igyon, hacsak nem fürdés céljából egy buszon. A sofőrök. Fehér ember ritkán vezet buszt! Bár pont ma hajnalban a legjobb éjszakai 0.48-kor induló 76 os busz /nincs másik/ vezetője fehér volt. Begöndörített szőke haj, enyhe smink cuki fülbevaló és rövidre nyírt körszakállal “Welcome boy !” kiáltással fogadott. Amúgy semmi gond ezzel. Amikor veszem a heti bérletet 17 font és bemondom “Hello! A weekly innerzone ticket please!” a legritkább esetben értik meg egyből. A legrosszabb, ha valami afrikai angol vagy csiripelő indiaiangol szózuhatagot zúdít rám, mert azt végképp nem értem. De volt egy litván sofőr, aki csak böffentett. /Később derült ki , hogy litván, azért én sem vagyok mindig zseni. / Van amelyik megy mint az állat, van amelyik csak kocog. Nem véletlen hogy itt sosem azt mondják mi hány mérföldre van, hanem hogy mennyi idő eljutni oda. Nos kérem. Ennyit a buszokról. Ha bárki többet szeretne tudni róluk ajánlom a wikipédiát!

See you later!